USA krydser 100 GW grænse
Foto: American Energy Wind Association

USA krydser 100 GW grænse

Den amerikanske vindsektor har medvind, men corona-krisen risikerer at tage livet af en række projekter.
20. APR 2020 11.26

USA krydsede i 2019 en ekslusiv grænse, da man efter at have installeret 9,1 GW ny vindkraft i løbet af året, nåede op på mere end 100 GW vindkraft landet over. Det viser nye tal fra American Energy Wind Association.

Der er dermed installeret 105 GW vindkraft i USA, hvilket er nok til at producere elektricitet til 32 mio. amerikanske hjem, lyder det i en pressemeddelelse fra AWEA. 

I løbet af de sidste ti år har USA mere end tredoblet sin vindkraft, og der er nu mere end 60.000 vindmøller i USA, der primært er onshore. Derudover er der mere end 44 GW vindenergi under opsætning eller udvikling i USA. 

Vindkraft dækker dog fortsat under 10 pct. af USA's samlede energiforbrug, der i høj grad består af naturgas og olie. Vindenergi har dog overhalet solenergi, som den mest populære grønne energikilde. 

Trods de positive tendenser har Corona-krisen nu kommet ind fra og ramt den gode udvikling indenfor den amerikanske vindsektor. Nu er 25 GW's projekter til mere end 200 mia. kr. er nu i fare, lyder det fra AWEA, som opfordrer amerikanske politikere til at hjælpe industrien gennem krisen.

esl 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt