Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Unge i Randers skal arbejde for kontanthjælpen

Unge i Randers skal arbejde for kontanthjælpen

Fremover skal unge kontanthjælpsmodtagere i Randers rydde op i naturen eller løse andre opgaver, indtil de får et arbejde eller begynder på en uddannelse
22. FEB 2012 6.41

RANDERS: Unge i Randers skal fremover arbejde for at få deres kontanthjælp.

- Vi vil som udgangspunkt stille kravet om at arbejde til de mest velfungerende kontanthjælpsmodtagere, der er under 25 år og ikke har problemer ud over ledighed. På den her måde bliver de holdt i gang i stedet for at sidde passivt på kontanthjælp, og samtidig løser de nogle opgaver, der er med til at forskønne byen og naturen, siger Leif Gade, formand for arbejdsmarkedsudvalget i Randers.

Inden de unge bliver sat i arbejde har Jobcenter Randers haft en individuel samtale med hver enkelt for at afklare spørgsmål om jobsøgning, cv og uddannelse. Driftsafdelingen, der står for parker og veje i Randers, vil herefter være ansvarlig for sammensætningen af arbejdsopgaverne.

Oprydning på fuld tid
Arbejdet kommer primært til at bestå af oprydning i skovarealer, oprydning på Randers Kommunes materielgård og forefaldende opgaver ved Randers Naturcenter. Der er mødepligt, og arbejdet er på fuld tid - det vil sige 37 timer om ugen.

- Det er nok ikke alle, som på forhånd vil være begejstret for arbejdet. Men jeg tror faktisk, at de fleste vil have det godt med at gøre noget nyttigt i den korte periode, de får kontanthjælp, siger Leif Gade.

Der vil være plads til cirka 40 kontanthjælpsmodtagere ad gangen, og efter planen vil de første blive sat i arbejde den 1. marts 2012.

Selvom arbejdet som udgangspunkt vil være et krav til unge, kan velfungerende kontanthjælpsmodtagere over 25 år også blive bedt om at trække i arbejdstøjet.

Gruppen af kontanthjælpsmodtagere, der er længere fra arbejdsmarkedet og eksempelvis har misbrugsproblemer - skal derimod fortsat deltage i forløb, tilpasset den enkeltes situation.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/aidanwojtas/with/4527239056/