DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ulovlig ølservering ved Folkemødet

FOLKEMØDE Jobpatruljen afslørede flere ulovligheder blandt unge fritidsjobbere under Folkemødet på Bornholm
KORT NYT19. JUN 2012 6.42

BORNHOLM: Mange politikere og meningsdannere har slukket tørsten med en kølig pilsner undervejs på Folkemødet på Bornholm. Men flere steder er det unge under 18 år, der har betjent politikerne, og det må de ikke. Seks unge bornholmere har fortalt Jobpatruljen, at de arbejder i lokaler, hvor der udskænkes alkohol. Det fortæller fagbladet 3F.

- Det er rigtigt ærgerligt, at vi fortsat ser mange fritidsjobbere arbejde i lokaler, hvor der serveres alkohol. Unge under 18 år skal ikke arbejde med berusede mennesker, siger Kasper Andersen, koordinator for Jobpatruljen.

I forbindelse med Folkemødet har Jobpatruljen besøgt 44 fritidsjobbere, og arbejde med alkohol er ikke det eneste problem, de unge fritidsjobbere slås med på Bornholm. Mere end hver tredje af de unge, som Jobpatruljen talte med, siger, at de selv skal finde en afløser, hvis de bliver syge, selvom reglerne klart siger, at det er arbejdsgiverens ansvar. Desuden fortalte 10 pct. af de unge, som Jobpatruljen besøgte på Bornholm, at de har arbejdet gratis i prøveperioder.

bi