Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Udviklingshæmmede tilfredse med kommmunens tilbud

De udviklingshæmmede i Aabenraa er generelt tilfredse med de vilkår, de har. Det viser en brugerundersøgelse, der er blevet foretaget blandt kommunens 140 udviklingshæmmede

AABENRAA: Brugerne er blevet spurgt om deres tilfredshed med en række forskellige emner, blandt andet medindflydelse på egen hverdag, individuel tid til den enkelte, boligindretning og aktivitetstilbud.

Målet var en tilfredshedsprocent på 80 på alle emner. Dét mål er nået på de fleste af de områder og emner, som brugerundersøgelsen har spurgt ind til.

- Det er jeg overordnet set meget tilfreds med. Det giver os et fingerpeg om, at dét vi gør, ikke er helt ved siden af. Men sådan en brugerundersøgelse laver vi jo selvfølgelig også for at blive klogere på, om der er noget, vi kan gøre bedre, siger formand for socialudvalget, Svend Hansen Tarp (S).

Afstemte forventninger
Og det er der, mener brugerne. Blandt andet er brugerne ikke tilfredse med mulighederne for at komme på ferierejser i ind- og udland.

- Jeg tror det handler om, at vi skal være bedre til at afstemme forventningerne som brugerne har til kommunen. Derfor er vi gået i gang med at udarbejde en kvalitetsstandard i forhold til ferierejser i ind- og udland, forklarer Svend Hansen Tarp.

På det mere lavpraktiske plan har besvarelserne for eksempel haft den konsekvens, at der er blevet rokeret om på de fysiske rammer på nogle bofællesskaber for at komme beboernes ønsker til boligindretning i møde.

- Og så bruger medarbejderne på bofællesskaberne og aktivitetsstederne jo de enkelte besvarelser som pædagogisk arbejdsredskab i hverdagen, siger Svend Hansen Tarp.

mou