Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ubemandede biblioteker fungerer

Tæt på 1500 københavnere har opdaget, at to biblioteker nu kan bruges udenfor normal åbningstid morgen og aften, hvor biblioteket er ubemandet
2. MAJ 2012 14.16

KØBENHAVN: Tæt på 1500 københavnere har opdaget, at to af kommunens biblioteker nu kan bruges udenfor normal åbningstid morgen og aften, hvor biblioteket er ubemandet.
Siden februar har Københavns Biblioteker kørt et forsøg med at udvide åbningstiderne markant, ved at holde åben morgen og aftenen - uden der er personale til stede.

På Vigerslev Bibliotek og Islands Brygge bibliotek er der dagligt åbent fra 8 morgen til 22 om aftenen. Som bruger af tilbuddet skal man indtil videre blot lade sig registrere i den almindelige åbningstid. Herefter bruger man sit sundhedskort og sin kode til at lukke sig ind på biblioteket. Senere er denne ekstra registrering ikke nødvendig, når blot man har et gyldigt sundhedskort.

Der er opsat video ved indgangen, hvilket skaber tryghed hos brugerne og sikrer den nødvendige dokumentation ved eventuelle tyverier.

Men det har ikke været aktuelt, for bibliotekerne har kun haft positive oplevelse. Signe Jarvad, chef for Kultur Valby og Vigerslev Bibliotek, siger:

- Vi har oplevet, at borgerne, der har benyttet biblioteket, har passet rigtig godt på det. Der har ikke været nogen skader eller hærværk i forbindelse med den ubemandede åbningstid, og det gælder både i Vigerslev og på Islands Brygge, hvilket vi jo er rigtig glade for.

 

Ordningen kommer også til at gælde på det nye Ørestad Bibliotek, der åbner 7. juni 2012.


I alt 1.300 borgere har p.t. tilmeldt sig ordningen i Vigerslev og på Islands Brygge.

På Københavns Hovedbibliotek holder man også ekstra åbent 8-10. Her er personale tilstede, men man kan først få hjælp fra kl. 10. Den første måned kom over 5.500 besøgende mellem 8 og 10.