Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tror på mere retfærdig affalds-ordning næste år

4100 virksomheder i Frederiksberg Kommune skal i denne uge betale årets erhvervsaffaldsgebyr. Ikke med vores gode vilje, siger formand for Frederiksbergs By og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen

FREDERIKSBERG: Jan E. Jørgensen (V) er utilfreds med den måde, gebyrordningen er skruet sammen på, og han forventer en langt mere retfærdig opkrævning til næste år.

- Det er national lovgivning, som vi er nødt til at rette ind efter. Frederiksberg har dog forsøgt at påvirke lovgiverne mest muligt i det seneste år, så vi kan få ændret denne ordning, der pålægger virksomheder gebyrer for en ydelse, nogen af dem slet ikke benytter sig af. Vi er ikke kommet igennem med argumenterne endnu, men jeg tror, det lykkes til næste år. Dermed er der håb om, at denne ordning ændres og bliver mere retfærdig, siger Jan E. Jørgensen.

Gebyropkrævningen i dens nuværende form blev introduceret i 2010. Gebyret dækker ikke over afhentning af affald, men over administration af erhvervsaffaldsområdet og brug af genbrugsstationer. Nogle virksomheder er fritaget på forhånd på grund af virksomhedsform eller branchekode, mens andre pålægges gebyret også selv om de ikke benytter sig af de ydelser, gebyret dækker over.

Det gælder for eksempel små enkeltmandsvirksomheder, der betaler gebyr for muligheden for at bruge af brug af genbrugspladsgenbrugsstationerne, selv om de ikke benytter den.

- Det er ikke acceptabelt, at virksomhederne udsættes for dette, og det lysner da også. Presset fra Kommunernes Landsforening, herunder Frederiksberg, og en række andre interessenter har heldigvis båret frugt, så i disse uger er der rent faktisk en helt ny affaldsbekendtgørelse for næste år i høring. Den lægger op til, at man betaler gebyr for, når man bruger af genbrugsstationerne, hvis man rent faktisk bruger disse - og kun da. Det støtter vi varmt. Men i år må vi desværre acceptere endnu en uretfærdig opkrævning, siger Jan E. Jørgensen.

mou