DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
To års breddeidræt gav gode erfaringer
Foto: Colourbox

To års breddeidræt gav gode erfaringer

66 initiativer i syv kommuner har allerede inspireret tre ud af fire af de andre kommuner
9. JUL 2012 13.30

I 2009 satte syv kommuner gang i 66 nye initiativer på at få flere borgere til at bevæge sig mere. Nu er målet nået, og samtidig har de syv modelkommuner opbygget konkrete erfaringer med, hvad der skal til for at få flere borgere i fysisk aktivitet.

De to års læring er mundet ud i en rapport. Målet er at dele viden og inspirere hele landet, så endnu flere danskere kan komme til at deltage i breddeidrætten.

Projekterne indeholder mange personlige forvandlingshistorier. Men det er også historien om, hvordan et øget fokus på breddeidrætsområdet og nye samarbejdsformer kan gøre en forskel, oplyser Faaborg-Midtfyns Kommune.

Initiativerne fortsætter
Breddeidrætsprojektet er støttet af Kulturministeriet og Nordea-fonden med hver 10 mio. kr.

Evalueringsrapporten viser bl.a. at alle idrætsinitiativerne er gennemført, at 95 procent af dem forventes at fortsætte, og at projektet allerede har givet inspiration til over 3/4 af landets øvrige kommuner. 

Rapporten kan ses på www.breddeidraet.nu, hvor et resumé af rapportens anbefalinger også kan findes.

De syv breddeidrætskommuner er Aalborg, Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Køge, Slagelse, Varde og Viborg. Samlet investerede de syv kommuner 26,5 mio. kr. i nye idrætsinitiativer ud over de 20 mio. kr., som Kulturministeriet og Nordea-fonden har støttet projekterne med.

ka