Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Talrige advarsler i Elverkær-sag

DR afslørede i går, at der har været mange advarsler om opholdsstedet Elverkær, hvor lederen nu er sigtet for overgreb
KORT NYT7. MAJ 2012 6.59

SKANDERBORG: DR's 21 Søndag har haft adgang til hundredvis af sagsakter om forløbet og kunne i går aftes bl.a. fortælle, at flere ansatte allerede tilbage i 2005, 2006 og 2008 er stærkt bekymrede for lederens opførsel overfor de anbragte børn – en opførsel, der i alle tre tilfælde gør, at de underretter de ansvarlige kommuner og amter.

Fx betror den nu fængslede leder, ifølge 21 Søndags oplysninger, sig til en tidligere ansat. Lederen fortæller den tidligere ansatte, at han har et seksuelt forhold til et af de anbragte børn.

Sagsakterne viser også, at Vejle Amt i månederne op til kommunalreformen ved årsskiftet i 2007, hvor Skanderborg Kommune overtager tilsynet, er aldeles bekymret for forholdene på stedet.

Fx bliver der i efteråret 2006 holdt ekstraordinære møder med de anbringende kommuner, og tilsynsrapporterne konkluderer, at Vejle Amt ikke længere kan stå inde for kvaliteten af opholdsstedet. Bl.a. fordi lederen er aggressiv, og tilsynet bliver ved flere lejligheder nægtet adgang til børnene.

Den tidligere leder af opholdsstedet blev i torsdags varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig.

lcl