Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddanmark skal vise Europa iværksættervejen

Region Syddanmark er netop blevet udnævnt til Europæisk Iværksætterregion i 2013
22. DEC 2011 12.51

SYDDANMARK: I de kommende år kan det syddanske erhvervsliv bryste sig med, at de sætter standarden for iværksætteri i både Danmark og Europa. Med udnævnelsen til Europæisk Iværksætterregion har EU anerkendt og påskønnet de syddanske virksomheders evne til at skabe levedygtige og innovative forretningsløsninger.

Men det bliver ikke ved æren og den fine titel, initiativet vil også være til stor gavn for regionens virksomheder og give endnu bedre vækstbetingelser i fremtiden.

- Europa bliver langt mere opmærksomme på Syddanmark og de syddanske virksomheder, da vi med denne kåring bliver fremhævet for vores koordinerede indsats overfor iværksættere og dermed mere synlige for det europæiske marked, siger Jonas Groes, direktør for Det Syddanske Bruxelles-kontor.

En unik mulighed for at styrke iværksætteri
Sammen med Væksthus Syddanmark har Danfoss Universe, Region Syddanmark og Det Syddanske Bruxelles-kontor arbejdet for at få regionen udnævnt til Europæisk Iværksætterregion.

Samarbejdsparterne ser frem til 2013 hvor offentlige og private aktører vil gå sammen om at sætte en tyk streg under Region Syddanmarks store potentiale, når det kommer til iværksætteri og vækst.

- Med udnævnelsen til iværksætterregion har vi fået en unik mulighed for at skabe en endnu mere levedygtig og dynamisk erhvervsregion, siger Liselotte Hohwy Stokholm, direktør i Væksthus Syddanmark.

Fakta:

  • Europæisk Iværksætterregion eller European Entrepreneurial Region (EER) udnævnes af EU's Regionsudvalg, EU-parlamentet og EU-kommissionen i fællesskab. Regioner, der udnævnes, forpligter sig til at gøre en særlig indsats for at fremme iværksætteri i deres område.
  • Initiativet hører under EU's "small business act", som specifikt har med forholdene for små og mellemstore virksomheder at gøre.
  • Formålet med iværksætterregionerne er at skabe dynamiske, grønne iværksætter-regioner i hele Europa og at tage nye samfundsmæssige udfordringer op.
  • Regioner med den mest overbevisende og fremsynede politiske strategi udnævnes.
  • Der udnævnes maksimalt tre regioner pr. år. Udover Region Syddanmark er den østrigske region Styria og den franske region Nord-Pas-de-Calais udnævnt i 2013.

jos