Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Statsministeren: Kulegravning af misbrugssager og nye lovinitiativer

De mange sager om seksuelt misbrug af børn i udsatte familier får regeringen at varsle flere initiativer - bl.a. at gøre det lettere for kommunerne at komme ind til disse familier

Af Morten Uhrenholdt, [email protected]

FOLKETINGET: - Vi må erkende, at indsatsen i disse sager ikke har været tilstrækkelig god. Og vi må erkende, at vi som samfund har svigtet de  allersvageste - nemlig de misbrugte børn.

- Det vil regeringen naturligvis rette op på, og derfor har social- og integrationsministeren sat en tilbundsgående kulegravning i gang, sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)  ved tirsdagens pressemøde i Statsministeriet. Udover kulegravningen af de hidtidige sager drejer det sig om flere lovinitiativer.

- Samtidig har socialministeren bedt en række eksperter om forslag til, hvordan indsatsen kan forbedres. Og ministeren har sendt brev til alle kommuner med opfordring til, at der udarbejdes beredskabsplaner for de her børnesager om seksuelle overgreb.

- Udover det, så kommer regeringen med et lovforslag i marts måned, der skal gøre det lettere at komme ind i de her såkaldt lukkede familier, og sikre en bedre sagsbehandling for de her sager, hvor familier flytter fra kommune til kommune. Og lovforslaget skal også sikre kommunerne en større refusion i disse sager, sagde statsministeren og sluttede:

- Jeg håber naturligvis på en bred politisk opbakning til denne indsats.