Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Staten holder slet ikke energisparemål

Staten lever ikke op til politikernes mål om energibesparelser, viser ministeriernes indberetninger om deres energiforbrug siden 2006
KORT NYT16. DEC 2011 10.56

Ifølge indberetningerne, der bliver offentliggjort på hjemmesiden www.energibesparelseristaten.dk, har statens institutioner kun nået en besparelse på 3 pct. fra 2006 til 2010, skriver Ingeniøren.

Derfor er det usandsynligt, at ministerierne - som hver især skulle skære 10 pct. af energiforbruget inden udgangen af 2011 - når målsætningen. Det vurderer civilingeniør Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd, der er specialist i energieffektiviseringsprojekter, mens specialkonsulent Jonas Møller fra Dansk Byggeri kalder resultatet for en fiasko:

- Selv om den tidligere regering var rimelig grøn i retorikken, så var den det ikke i handling. Så der har ikke været noget reelt pres på de offentlige bygningsforvaltere for at de skulle nå energisparemålene.

Ser man nærmere på tallene, er besparelserne samlet set kun hentet på varmeforbruget, mens elforbruget er steget med ca. 2 mio. kWh. Det svarer til det årlige elforbrug i 445 parcelhuse. Eksempelvis har Justitsministeriet øget elforbruget med 16 pct. og kun hentet 5 pct. på varmeforbruget.

ka