Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Solrød og Greve i historisk parløb

De to kystkommuner, Solrød og Greve, har netop udvekslet søde troskabsløfter i en historisk tæt samarbejdsaftale, der er uden fortilfælde i Danmark
22. MAR 2011 14.56

GREVE / SOLRØD: Hvis det går som forventet, vil de to kommuner om kort tid fusionere deres respektive spildevandsselskaber i ét nyt fælles aktieselskab, der skal betjene begge kommuner, skriver DAGBLADET, Køge.

Men samarbejdet stopper ikke ved kloaker og dræn. De to kommuners byråd forventes at træffe en principiel beslutning inden juni om, hvorvidt også deres respektive Vej og Park afdelinger skal lægges sammen.

Selvom Solrød og Greve altid har været på god talefod, er der også tale om et fornuftsægteskab, da samarbejdet først og fremmest handler om at opnå stordriftsfordele ved indkøb og bedre udnyttelse af materiel.

- Hverken Solrød eller Greve var sammenlægningskommuner, og derfor har det været naturligt for os at se på, hvor vi kan opnå effektiviseringer og skabe noget bedre og billigere for borgerne, siger Solrøds borgmester Niels Hörup (V).