Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Social opstramning i Aarhus ikke slut

Blot tre måneder efter den hidtil største besparelse i Socialforvaltningen er der brug for yderligere opstramning af det sociale område i Aarhus: For 70 millioner
18. APR 2011 8.43

AARHUS: Regnskabet for de første måneder af 2011 viser, at der kommer til at mangle godt 70 mio. kr. for at kunne nå helt i mål og ramme det samlede budget for 2011 på 1,85 mia. kr., oplyser forvaltningen.

De 70 mio. kr. skal først og fremmest findes ved at sætte ekstra damp under de besparelser, der blev vedtaget i januar, hvilket udgør ca. 50 mio. kr. Derudover vil der ske en omprioritering inden for det sociale område for ca. 20 mio. kr. 

- Medarbejderne i Socialforvaltningen har været igennem en hård periode, og vi må desværre konstatere, at presset på området fortsætter. Også brugerne af vores sociale tilbud har mærket konsekvenserne af det stigende pres, og det vil de formentlig fortsætte med nogle år endnu. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi i Aarhus Kommune finder løsninger, der kan forhindre, at kommunens serviceniveau over for de svageste grupper bliver så udhulet, at vi ikke længere kan være det bekendt, siger social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen (S).