Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regeringen: Plejeboliggarantien virker

I 92 ud af 98 kommuner venter den ældre ca. 20 dage i gennemsnit på at få tilbudt en plejebolig. Socialminister Benedikte Kiær glæder sig over, at plejeboliggarantien virker
18. MAJ 2011 19.40

Ældre borgere venter i kortere tid på en plejehjemsplads eller plejebolig i forhold til 2009. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I 94 procent af kommunerne skal borgerne, som er omfattet af plejeboliggarantien, kun vente i ca. 20 dage i gennemsnit, inden de får en bolig tilbudt.

Kun seks kommuner har problemer med at kunne tilbyde den ældre en plejebolig inden 60 dage. Det er en fremgang i forhold til 2009, hvor 16 kommuner havde en gennemsnitlig ventetid over 60 dage. .

Socialminister Benedikte Kiær (K) siger:

- De nye tal viser en klar positiv udvikling, hvor plejeboliggarantien overholdes i langt de fleste af landets kommuner. Vi skal naturligvis drøfte med de seks kommuner, hvordan vi også får dem i mål. Men det er meget positive udvikling.

Loven om plejeboliggaranti trådte i kraft 1. januar 2009. Garantien skal sikre, at de ældre borgere, som er visiteret til en plejebolig og ønsker, at kommunen tilbyder dem en bolig, får et tilbud inden 60 dage.

Udover at overholde plejeboliggarantien er det kommunens ansvar at sikre, at den ældre får tilbudt en plejebolig, der passer til borgerens behov. Samlet set er antallet af borgere, der har anvendt plejeboliggarantien, steget med ca. 14 pct. fra 2009 til 2010.

mou