Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pudsige skilte skal få flere til at bruge grønne områder

Roskilde vil gerne have borgerne involveret i kunst, kultur og bevægelse i kommunens mange grønne områder

ROSKILDE: Skilte med 'lufthavn for drager', 'find en firkløver i græsset' og instruktioner i kæledyrsræs eller tango for begyndere møder i øjeblikket forbipasserende i Folkeparken i Roskilde. Tanken er at invitere byens borgere, turister, studerende og alle andre til at bruge parkerne og de grønne områder mere ved at lægge op til leg, overraskelse og måske undren.

De i alt 12 skilte i gul og grøn kommer til at turnere rundt til forskellige steder i kommunen, så efter et par måneder i Folkeparken flyttes de til et andet grønt område.

Støtter de gode ideer
Bag projektet står kommunens 'Kom ud og leg'-team, som er sat i verden for at skabe mere oplevelsesrige byrum i kommunen ved hjælp af kunst, kultur og bedre muligheder for bevægelse.

- Vi vil gerne have folk til at bruge byen på nye måder - og mere. Normalt er skilte jo noget, man sætter op i forbindelse med påbud og ting, der er forbudt. Vi synes derfor, at ideen med skilte, hvor man opfordrer til ting, som man gerne må, er et sjovt twist. Vi håber, at folk vil trække på smilebåndet, når de ser dem og måske prøve nogle af de aktiviteter, der lægges op til - eller finde på andre. Parkerne er jo vores allesammens haver og brugen af dem skaber liv i byen - uanset om det er Roskilde eller Viby, siger kulturkonsulent Tina Gørtz Christensen, der samtidig er tovholder for Roskilde Kommunes Kom ud og leg-team.

Kom Ud og Leg støtter og kvalificerer gode ideer til projekter, der opfordrer til leg, bevægelse og kulturel udfoldelse i byrummene i Roskilde Kommune. I løbet af det sidste år har Kom Ud og Leg støttet projekter som Jyllinge Leger (udendørs mødested for unge i Jyllinge), Cirkel & Line (et mobilt byrumsmøbel, der lægger op til leg) og den Digitale Legeplads, som åbner på Musicon lige før efterårsferien.

mou