Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Privat virksomhed rådgiver Faxe om besparelser

Privat virksomhed rådgiver Faxe om besparelser

Bestilte i marts revisionsfirmaet PwC til at lave rapport om, hvordan der kunne spares 50 millioner. Nu har Faxe fået rapporten om kommunens økonomiske potentiale
12. MAJ 2011 9.21

FAXE: PwC's opgave var at finde 50 millioner kroner. Dels ved en overordnet vurdering af den samlede kommunale organisation og dels ved at sammenligne Faxe Kommune med andre kommuner.

- Vi har set frem til at få den nye rapport. Vi står som bekendt foran en alvorlig økonomisk udfordring i de kommende år og det er derfor en stor hjælp, at vi nu har haft friske, nye øjne på opgaven, forklarer borgmester Knud Erik Hansen (S).

Han fortæller om de vigtigste resultater:

- PwC er gået bredt til værks og har fundet forslag til besparelser på de fleste områder. Det gælder f.eks. i vores dagtilbud. Her er der peget på, at vi bør lave et mere ensartet tilbud i alle institutioner og i større grad tilbyde pladser i vuggestue og SFO, frem for i dagpleje og på fritidshjem.

- På skoleområdet bliver vi opfordret til at kigge på både vores struktur og på antallet af klasser, mens der på ældreområdet lægges op til at spare ved en bedre drift af vores ældrecentre. Vores administration, IT og Borgerservice er også nævnt. Her kan vi finde nye besparelser ved en større brug af digitale løsninger, fortæller altså Knud Erik Hansen.

Kommunaldirektør Ole Møller understreger, at PwC's resultater kun er baseret på en hurtig screening. Der kan derfor være forhold, som vil give andre resultater ved en nærmere analyse:

- PwC's forslag er KUN et forslag. Alt skal behandles politisk og rapporten skal alene ses som et nyttigt input. Ikke en facitliste. Forude venter et omfattende arbejde med at analyse de enkelte resultater til bunds og vores mål er, at vi kan lægge en række konkrete forslag til besparelser frem forud for de politiske forhandlinger ved vores budgettemadage i juni.

Rapporten og de enkelte resultater er alene PwC's ansvar. PwC har arbejdet uafhængigt og er gået til opgaven uden bindinger.

mou