dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Ombudsmand afslutter sag om Skarridsøhjemmet

Ombudsmand afslutter sag om Skarridsøhjemmet

Ombudsmanden har gennemgået KL's undersøgelse af Skarridsøhjemmet, og han foretager sig ikke mere i sagen
27. DEC 2011 7.28

HOLBÆK: Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har gennemgået den eksterne undersøgelsen af Skarridsøhjemmet og konkluderer i et brev til kommunen, at han ikke vil foretage sig mere i sagen.

KL's undersøgelse blev sat i værk, efter Ekstra Bladet i starten af august skrev om svigt og vanrøgt på Skarridsøhjemmet. I den forbindelse bad ombudsmanden om at blive underrettet om resultatet af KL's undersøgelse af forholdene på hjemmet.

Beskrivelse var misvisende
Rapporten fra KL gennemgår de omsorgsmæssige, administrative, ledelsesmæssige og personalemæssige forhold på stedet og konkluderer, at der ikke er grund til at kritisere medarbejdere eller ledelsen på Skarridsøhjemmet eller Holbæk Kommune. Samtidig understreger rapporten, at Ekstra Bladets beskrivelser i flere tilfælde er 'stærkt misvisende' og 'en grov fordrejning af de faktiske forhold for beboerne'.

I rapporten kommer KL's konsulenter med enkelte anbefalinger, bl.a. at rygereglerne bliver indskærpet, og at ledelsen indfører et ekstra sikkerhedstjek af, om alle nyansatte forstår reglerne om medicingivning. Holbæk Kommune har på nuværende tidspunkt fulgt op på samtlige anbefalinger i rapporten.

Tillid til Skarridsø
Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har gennemgået KL-rapporten og udtaler på den baggrund, at 'Idet jeg går ud fra, at Holbæk Kommune og ledelsen på Skarridsøhjemmet følger op på de konkrete anbefalinger i rapporten, foretager jeg mig ikke mere i sagen'.

Borgmester Søren Kjærsgaard (V) sætter pris på den klare udtalelse.

- Ombudsmanden har nøgternt og objektivt gennemgået rapportens 144 sider, og jeg ser hans udtalelse som et klart udtryk for, at han har tillid til, at forholdene på Skarridsøhjemmet er helt i orden.

srl