Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Også Odense-politikere på vej mod iPads

Odense samarbejder med Aarhus og København om at skabe de bedst mulige brugerflader
6. JAN 2012 10.51

ODENSE: Der er både økonomiske og grønne argumenter for at sløjfe de trykte dagsordner til Odenses byrådsmøde. På onsdag beslutter Økonomiudvalget, om politikerne i stedet skal læse på iPads, oplyser kommunen.

Så er det måske snart slut med omstændeligt trykte dagsordner sendt med posten til politikernes hjemmeadresser, inden byråds- og udvalgsmøder.

I stedet får hvert byrådsmedlem en iPad, som de kan læse dagsordnerne på. Sådan lyder forslaget, som Odenses Økonomiudvalg skal tage stilling til på onsdag.

Kommunen kan i første omgang spare over 100.000 kr. ved at gå over til den nye ordning. Bl.a. på porto og trykning.

Med en iPad kan politikerne kommentere i dagsordnerne, og det giver bedre muligheder for videndeling og dialog politikerne i mellem og med tiden også mellem politikere og embedsværk.

IPaden er et relativt nyt medie i kommunal sammenhæng, og Odense samarbejder med Aarhus og København om at skabe de bedst mulige brugerflader og udnytte de nye muligheder, apparatet giver.

Det forventes, at besparelserne bliver større på længere sigt. Når iPadsene er købt ind og de nye systemer og brugerflader er udviklet, forventer kommunen at spare over 300.000 kr. pr. byrådsperiode ved at undgå at trykke og sende dagsordner ud.

ka