Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Offentlige køkkener får lettere vej til økologien

SKI-aftale om offentlige køkkeners indkøb af økologiske fødevarer på vej i Østdanmark
1. MAJ 2012 9.36

KØBENHAVN: Det er første gang, SKI fastlægger en rammeaftale kun for økologiske produkter, og resultatet er blevet en aftale med ca. 275 økologiske produkter, der prismæssigt ligger 9 pct. under priserne på det økologiske sortiment sammenlignet med den forrige SKI-aftale for fødevarer. Herudover kan de offentlige køkkener spare leverings- og administrationsomkostninger, fordi det hele er samlet hos en leverandør - Frydenholm A/S. Det oplyser SKI.

Rammeaftalen blev udbudt landsdækkende, men gælder kun i Region Sjælland og Region Hovedstaden, da SKI ikke modtog tilbud på den delaftale, der skulle dække vest for Storebælt.

- Økologiske fødevarer vil altid være dyrere end konventionelle fødevarer, men eftersom det offentlige har muligheden for at opnå gode mængderabatter i kraft af den store indkøbsvolumen, som kan bringes i spil på fælles indkøbsaftaler, kan prisforskellen reduceres, siger Rikke Dreyer, chefkonsulent for miljø og klima i SKI.

Rammeaftalen træder i kraft 1. juni, og er målrettet store og mellemstore offentlige køkkener. Aftalen er baseret på anerkendte standarder for fødevarernes kvalitet, og binder samtidig priserne til Danmarks Statistiks prisindeks. Det sikrer en objektiv og gennemsigtig prisudvikling.

bi

Foto: Colourbox