Ørsted kan blive nødt til at betale stort for at få ny topchef til

Henrik Poulsen fratræder senest 31. januar 2021 som topchef for Ørsted. Jagten på efterfølgeren er indledt, men Ørsted kan komme til at skulle betale en markant større løn til ny topchef.
17. JUN 2020 11.17

Det var en stor overraskelse, da Ørsted kunne oplyse, at topchef Henrik Poulsen fratræder senest 31. januar 2021. Jagten på efterfølgeren blev straks sat i gang, men det kan vise sig at blive en dyr omgang for Ørsted, skriver Berlingske

Henrik Poulsen fik som topchef hos Ørsted en årsløn på 16,7 mio. kr. i 2019, men sammenlignet med andre topchefer blandt danske og internationale topvirksomheder, kan det vise sig at være en moderat lønning. Topchefen hos det tyske energiselskab E.ON., dr. Johannes Teyssen, fik eksempelvis mere end det dobbelte i løn med 37 mio. kr.

Også topchefer i danske virksomheder har klart oversteget Henrik Poulsens årsløn. Både Cees 't Hart hos Carlsberg og Lars Fruergaard Jørgensen hos Novo Nordisk tjener begge omkring 50 mio. kr. om året. 

Bestyrelsesformand i Ørsted Thomas Thune Andersen siger dog til Børsen, at han ikke frygter, at man vil blive nødt til at sprænge lønbanken for at lokke en ny topchef til, men at arbejde for den grønne omstilling gør Ørsted til et attraktivt sted at arbejde. 

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev