Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odense sparer på dyre annoncer

Kommunen dropper annoncering om høringer i regionale dagblade og henviser i stedet til sin hjemmeside
16. APR 2012 11.09

ODENSE: Tidligere skulle borgere og virksomheder i Odense holde sig opdateret i Fyens Stiftstidende – som det største regionale dagblad.

I tråd med nye retningslinjer for offentlige myndigheder standser kommunen nu annoncering af høringer i den regionale presse. I stedet henviser kommunen til sin nye høringsportal, odense.dk/hoering, hvor det aktive høringsmateriale kan findes.

Hjemmesiden giver mulighed for en større grad af interaktivitet, og samtidig er der store besparelser at hente. Bl.a. kan kommunens plan- og bygafdeling, som har mellem 7 og 12 lokalplaner i høring hvert år, opnå en besparelse på mindst 400.000 kr. på annoncer.

Aflaster sagsbehandlerne
På odense.dk/hoering kan borgerne læse det materiale, der er i høring og indtaste deres høringssvar. Odense.dk/hoering giver desuden mulighed for digital inddragelse og gennemsigtighed i forvaltningen. Borgerne kan nemlig på portalen se andre borgeres høringssvar i hele høringsperioden.

Og for embedsmændene er der også nogle klare fordele i det daglige arbejde.

- Ikke nok med at det er lettere for borgerne at indsende høringssvar, så letter høringsportalen også arbejdet for sagsbehandlerne. De skal ikke scanne høringssvar ind og sende kvitteringer retur til borgerne længere, forklarer webchef Birgit Pedersen.

Foto: Colourbox

beh