Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Én familie - én kommunal kontaktperson

I Assens er 18 familier med etnisk minoritetsbaggrund blevet involveret aktivt i det danske samfund - og det udløser ministeriets integrationspris

ASSENS: Assens Kommune modtager Social- og Integrationsministeriets Integrationspris 2011 for Årets kommune. Projektet 'Hele familiens integration' har hjulpet voksne i uddannelse eller beskæftigelse og børn til at tage aktiv del i foreningslivet i Assens. Derfor modtager Assens Kommune Social- og Integrationsministeriets Integrationspris 2011 for Årets kommune.

Konkret har Assens Kommune sammenlagt integrationsindsatsen for familier med særlige udfordringer, så hele familien kun har en kontaktperson til kommunen. Det har vist sig at være en positiv proces for familierne blot at have en enkelt tovholder på tværs af de områder, hvor familien har haft problemer.

Dommerpanelets begrundelse:

Assens Kommune har igennem en fokuseret indsats med familierne i centrum gjort en kæmpe forskel for en stor del af kommunens nydanske borgere. Med fokus på enkelthed og helhed, er der gennemført en effektiv indsats, hvor ingen bliver tabt mellem 'flere stole'. Kommunen har formået at få alle aktører på området til at arbejde sammen og involveret frivillige foreninger og borgere i løsningen af integrationsopgaven. Alle, der har været tilknyttet en kommunal forvaltning, ved hvor udfordrende det er; og de resultater, der er skabt, er ikke til at overse.

Integrationsprisen til Årets kommune er én af fem priser, som Social- og Integrationsministeriet uddeler i år. De andre priser gives til Årets forening, Årets nydanske kollega, Årets virksomhed og Årets boligområde.