Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Minister bygger videre på kulturregional satsning

Minister bygger videre på kulturregional satsning

Bandakademiet får 1,15 mio. kr. og tildelt status af nationalt opdrag af kulturministeren
10. MAJ 2012 13.12

SJÆLLAND: Kulturminister Uffe Elbæk (R) giver både penge og national blåstempling til Bandakademiet i Roskilde, som siden 2006 har arbejdet målrettet med karriereudvikling af landets mest talentfulde nye bands og musikere.

Kulturministeriet indgik i 2011 en ny kulturaftale med Kulturregion Midt- og Vestsjælland for perioden 2011-14, og Bandakademiet modtog i den forbindelse 1,5 mio. kr. fra Kulturregionen.

Pengene fra Kulturministeren og midlerne fra Kulturregionen Midt- og Vestsjælland, som Bandakademiet modtog i 2011 betyder, at projektet nu har tre år mere til at sparke bands og solister videre i karrieren.

- Jeg meget glad for, at vi styrker vækstlaget inden for den rytmiske musik ved at yde støtte til kulturregionens Bandakademi i Roskilde, så nye bands og solister bliver bedre i stand til at skabe en forretning. Det er vigtigt at skabe nye job, ikke mindst i den kreative sektor. Bandakademiet er så godt et initiativ, at også andre kan lære af kulturregionens erfaringer igennem et nationalt opdrag, siger ministeren.

Blåstempling af indsats
Det nationale opdrag betyder blandt andet, at udvalgte institutioner skal videreudvikle og formidle deres særlige kompetencer til inspiration og gavn for andre dele af landet.

- Det er spændende at være med til at udvikle den nye generation af dygtige bands og musikere - fra Gedser til Skagen. Vi er meget stolte over, at Bandakademiet får anerkendelse for den nationale opgave, vi løfter. Det føles samtidig som en blåstempling af Roskildes mangeårige fokus på musik, siger Birgit Pedersen (SF), som er formand for Bandakademiets bestyrelse og formand for Kultur og Idrætsudvalget i Roskilde.

Den nye udvidelse af kulturaftalen omfatter foruden Bandakademiet kun BGK (billedkunstnerisk grundskole) som ligeledes modtager 1,15 mio. kr.

Kulturregion Midt- og Vestsjælland er et samarbejde mellem kommunerne Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Sorø.

Bandakademiets netværk og ekspertise kommer også det lokale og regionale vækstlag til gode. Bandakademiet har i 2012 flere initiativer som skal inspirere og udvikle lokale og regionale talenter. Blandt andet et samarbejde med regionens musikskoler og flere spændende workshops.

Foto: Roskilde Kommune

tsp