Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Miljøminister tøver med gift-forbud

Sprøjtemidlet Bentazon bliver først forbudt, når undersøgelser har dokumenteret den nærmere årsag til nedsivning til grundvandet
KORT NYT2. FEB 2012 6.12

Miljøminister Ida Auken (SF) beskyldes for løftebrud, fordi hun ikke - som de fire tidligere oppositionspartier lovede før valget -  vil skride til et øjeblikkeligt forbud mod Bentazon, der bruges flittigt i landbruget. Giftstoffet er fundet i adskillige vandboringer rundt i landet i for høje koncentrationer.  Det fortæller DR Nyheder.

Ministeren vil nu - før et forbud gennemføres - have vished for, om forureningen af grundvandet skyldes fortidens synder eller det nuværende årlige forbrug på 40.000 kilo koncentreret Bentazon. Ministeriet risikerer nemlig at producenten, verdens førende kemikoncern BASF, igennem EU vil anlægge en retssag mod Danmark for at holde et godkendt stof ude af det danske marked.

- Det giver ingen mening, at vi bruger en masse kræfter på at lave et forbud, hvis vi så bliver skudt ned af EU, siger Ida Auken.

Venstre mener, ministeren nu siger det modsatte af, hvad hun sagde før valget. Enhedslisten nøjes med at undre sig over ministerens holdningsskift, og mener at sagen i stedet bør tages op i EU for at få ændret reglerne.

mou