Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunerne skærer hårdt i staben

Antallet af ordinært ansatte i kommunerne er for første gang lavere end da kommunalreformen i januar 2007 trådte i kraft

Fra januar 2010 til januar 2011 er der blevet næsten 13.000 færre ordinært ansatte i kommunerne, omregnet til fuldtids personer. Faldet er størst i de seneste måneder, så alt tyder på, at tendensen vil fortsætte i den kommende tid. Det viser netop offentliggjorte tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor.

Antallet af kommunale medarbejdere er dermed endnu lavere end i januar 2007, hvor kommunerne ellers havde overtaget en lang række ubesatte stillinger fra amterne.

Fyringer rammer bredt
Blandt de store personalegrupper, hvor der er sket et markant fald, kan nævnes personale i dagtilbud, lærere, sosu-personale samt akademikere, chefer og kontorpersonale.

- De her tal bekræfter, at kommunerne virkelig skærer dybt for tiden. Vi er midt i den største økonomiske opbremsning i den kommunale økonomi siden midtfirserne. Vi er i fuld gang med at gennemføre effektiviseringer og servicereduktioner for næsten 5 mia. kr., og dermed yder kommunerne et kæmpe bidrag til genopretningen af dansk økonomi, siger KL's formand Jan Trøjborg (S).

Også frivillige afgange
- Jeg vil gerne understrege, at vi i kommunerne ikke synes, det er morsomt, når vi må skille os af med dygtige medarbejdere. Heldigvis sker mange af personalereduktionerne gennem naturlig afgang, frivillige aftaler og lignende. Og jeg ved, at man i mange kommuner har fokus på at tilrettelægge gode processer, hvor man aktivt bidrager til at hjælpe folk videre til ny beskæftigelse, siger KL's formand.

lcl