Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunerne i gang med at tilbagebetale skat

I alt skal kommunerne slippe 536 millioner kr. til borgere, der har betalt for meget i ejendomsskat - men staten refunderer kommunerne beløbet
22. NOV 2011 14.28

107.000 boligejere har betalt for meget i ejendomsskat. Størstedelen af dem vil i dag få tilbagebetalt den uretmæssigt opkrævede skat via deres NEM-konto. Det oplyser KL.

På landsplan skal kommunerne tilbagebetale omkring 536 mio. kr.

- De fleste boligejere vil på deres NEM-konto i dag kunne se den tilbagebetalte ejendomsskat. Der vil dog være nogle, som skal have lidt mere tålmodighed, da deres sag ikke har kunnet behandles automatisk. Det drejer sig fx om dødsboer, konkursboer m.v. Kommunerne vil behandle disse sager så hurtigt som muligt, men da nogle kommuner har mange sager liggende, må man forvente, at det kan tage noget tid, siger cheføkonom i KL, Jan Olsen.

De 107.000 boligejere har i første omgang betalt for meget i ejendomsskat, fordi den administrative praksis vedrørende visse boliger var i strid med ejendomsskatteloven. Kommunerne skal til lommerne nu, men får pengene refunderet af staten.

- Det blev i forbindelse med økonomiaftalen for 2012 mellem den tidligere regering og KL aftalt, at staten refunderer de faktiske tilbagebetalinger i den enkelte kommune. Økonomi og Indenrigsministeriet har oplyst, at det er hensigten, at refusionen vil blive udbetalt til kommunerne, (hurtigst muligt) så den kan indgå i regnskabet for 2011, siger Jan Olsen.

mou