DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kommuner lancerer sekretariat for børnekultur

Kommuner lancerer sekretariat for børnekultur

Guldborgsund og Lolland er med til at opbygge netværk af såkaldte kulturambassadører på skoler og i børnehaver
30. MAJ 2012 13.32

LOLLAND / GULDBORGSUND: Formålet har været fra begyndelsen at skabe én synlig indgang til kulturtilbuddene i Lolland og at styrke samarbejdet om at udvikle kulturtilbud af høj kvalitet på tværs af faglige og kommunale grænser.

På skole- og dagtilbudsområdet har der flere steder været kampvalg mellem lærere og pædagoger for at opnå titlen som kulturambassadør. Ambassadørerne formidler kultur- og undervisningstilbud til deres kollegaer og deltager i årlige netværksmøder arrangeret af Kulturtjenesten.

Fælles udvikling er nøgleordet i samarbejdet mellem Guldborgsund og Lolland kommuner. Tre kulturaktører, Museum Lolland-Falster, Storstrøms Kammerensemble og Fuglsang Kunstmuseum har udviklet et nyt kulturtilbud, hvor kommunernes børn kan komme til klassik koncert, på kunstmuseum og på tur i det historiske landskab med natur- og kulturvejledere.

Projektets netværksmøder har indtil videre virket som katalysatorer for nye initiativer og projekter. Kulturaktørerne har her mulighed for at gribe de initiativer, som kommer fra lærere og pædagoger, og de kan omvendt få inspiration og viden om, hvad der foregår lokalt i deres område på kulturområdet for dem.

I projektets første år er allerede tre nye kulturaktører gået med i projektet, nemlig Knuthenborg Safaripark, Middelaldercentret og Teatret Masken.

- Projektet har allerede efter første år skabt mange positive resultater, og jeg glæder mig til at følge udviklingen i de kommende år, siger kultur- og fritidsudvalgsformand i Guldborgsund, Poul-Henrik Pedersen (K).

- Kulturtjenesten gør det nemt for børn og unge at komme i kontakt med kulturen, og det har altid været vores ambition i Lolland Kommune, siger kultur- og fritidsudvalgsformand i Lolland, Vibeke Grave (S).

Udviklingen af Kulturtjenesten Lolland-Falster blev for alvor skudt i gang i april, 2011, med ansættelsen af en udviklingskoordinator for Kulturtjenesten, som har ansvaret for at opbygge Kulturtjenestens sekretariat.

Projektets idé og ramme er i løbet af 2010-2011 blevet udviklet i tæt samarbejde mellem kommunernes afdelinger og sektorer for Dagpasning, Skole og Kultur og fritid samt kulturaktørerne: Museum Lolland-Falster, Fuglsang Kunstmuseum og Storstrøms Kammerensemble.

Derudover indgår Skoletjenesten på Sjælland også i samarbejdet med sparring
samt midler, i alt 150.000 kr. til udvikling af nye undervisningstilbud, som
udvikles i tæt samarbejde med lærere og pædagoger i de to kommuner.

 

lcl