DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kommunaldirektør går fra Bornholm til Odder

Kommunaldirektør går fra Bornholm til Odder

Odder bliver den fjerde kommune, som Kenth Halfdan Ferning bliver kommunaldirektør for
24. JUN 2012 18.54

BORNHOLM / ODDER: Kenth Halfdan Ferning kom til Bornholms Regionskommune i februar 2008 efter en turbulent tid med et par hurtige skift på den øverste post i kommunen. Han har igennem årene stået i spidsen for en udvikling af kommunen hen imod en organisation, der i højere grad er gearet til at møde de udfordringer, som Bornholm står overfor.

- Jeg har været glad for samarbejdet med Kenth Halfdan Ferning, og beklager derfor hans opsigelse, siger borgmester Winni Grosbøll (S), der ikke er i tvivl om, at posten som kommunaldirektør med den opmærksomhed, der er rettet mod personen, trækker veksler. Derfor forstår Winni Grosbøll godt, at Kenth Halfdan Ferning har behov for luftforandring.

- Også de familiære forhold haft betydning for Kenths beslutning, hvilket jeg har fuld respekt for, siger hun i en pressemeddelelse.

Enighed i Odder
- Jeg er glad for, at vi med Kenth Halfdan Ferning har ansat en stærk kommunaldirektør blandt et i øvrigt stærkt ansøgerfelt med 22 kandidater. Der har været en meget grundig ansættelsesprocedure, og det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Kenth Halfdan Ferning som den rigtige kandidat, og jeg ser frem til et godt samarbejde, siger Odders borgmester Elvin J. Hansen (S).

Kenth Halfdan Ferning er 49 år og har tidligere været kommunaldirektør i Glamsbjerg på Fyn og i Vordingborg. Han har desuden erfaring som økonomi- og administrationschef på AMU-Center Trekantsområdet og som økonomichef i Dianalund Kommune.

Odders nye topchef har oprindeligt en erhvervsøkonomisk- og erhvervs-juridisk afgangseksamen. En uddannelse, som senere er suppleret med bl.a. en Executive MBA i forandringsledelse ved Handelshøjskolen i Aarhus og Syddansk Universitet.

Kenth Halfdan Fernings fratræder sin stilling 31. juli på Bornholm og tiltræder 1. august i Odder Kommune, hvor han afløser Jesper Hjort, der har været kommunaldirektør i Odder i 21 år.lcl