Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL: Kommunerne skal holdes skadesfri

VÆKSTPAKKE Kommunerne er klar til at effektuere fremskudte investeringer, men kommunernes økonomi må ikke forværres undervejs, påpeger KL
23. AUG 2011 15.27

KL nikker til regeringens vækstudspil, men understreger i en pressemeddelelse vigtigheden af, at igangsatte vækstinitiativer hverken forværrer kommunernes samlede økonomi eller den enkelte kommunes økonomi.

I vækstinitiativet lægges der da også op til, at kompensationen til den enkelte borger sker gennem en reduktion af statsskatten.

- Vi er netop nu i gang med en uhyre vanskelig budgetlægning for 2012, og hvis Folketinget beslutter sig for at fritage alle nye boligejere for betaling af ejendomsskat, skal der være fuldstændig sikkerhed for, at den enkelte kommune holdes skadesløs. Derfor vil jeg også opfordre Folketingets partier til hurtigst muligt at få skabt klarhed over den præcise udformning af initiativet, siger formand, Jan Trøjborg (S).

Klar til at bakke op
KL skriver også, at kommunerne er klar til at bakke op om fremskudte offentlige investeringer, men understreger, at det er vigtigt med en snarlig afklaring af den konkrete model, hvis det skal have den ønskede effekt.

- Kommunalbestyrelserne sidder netop i disse uger og planlægger, hvilke investeringer der skal gennemføres i den kommende tid. Og så er det altså vigtigt, at man ved, om man kan få lidt ekstra penge udefra i form af lån eller tilskud, siger Jan Trøjborg.

jos