Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kalundborg-hærværksmand anholdt

Hærværk mod hjemmeplejens biler, kommunale træer og mure menes opklaret
5. MAR 2012 13.31

KALUNDBORG: Midt- og Vestsjællands Politi meddeler mandag, at politiet har anholdt og varetægtsfængslet en 46-årig mand og sigtet ham bl.a. for at være gerningsmand til et større antal hærværksforhold mod Kalundborg Kommunes ejendom, dels mod biler, dels i form af graffiti på husmure og andre steder, forøvet i perioden fra september 2011 og frem til anholdelsen.

- Det glæder mig, at politiet har formået at finde frem til en mulig gerningsmand på de utallige forhold af hærværk der er blevet forøvet på kommunens ejendom igennem en længere perioder, siger borgmester Martin Damm (V).

Den 46-årige er 29. februar 2012 blevet varetægtsfængslet i fire uger.

- Manden er foreløbig sigtet i sagen, og kommunen er fortsat politiet behjælpelig med oplysninger i forbindelse med efterforskningen, siger Martin Damm.

Kalundborg Kommune har gentagne gange været udsat for hærværk gennem de seneste to år. Der er bl.a. udøvet hærværk mod kommunens biler til hjemmeplejen, fældet træer og malet graffiti på mure.

Kalundborg Kommune har tidligere udlovet en dusør for oplysninger i sagen, som kan føre til domsfældelse af gerningsmanden.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at anholdelsen er foretaget efter massiv efterforskning i samarbejde mellem Lokalpolitiet i Kalundborg, Efterforskningsafdelingen i Roskilde, samt andre afdelinger i politikredsen. Et koordineret samarbejde, som politireformen har optimeret muligheden for at etablere.

- Hvorvidt dusøren kommer til udbetaling vil vi foretage en vurdering af, i samarbejde med politiet, efter en eventuel domsfældelse, siger Martin Damm.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser desuden, at der fortsat efterforskes i sagen med henblik på at klarlægge, om den 46-årige tillige er gerningsmand til de forudgående omfattende seriehærværk mod biler tilhørende lokale bilforhandlere, samt andet af Kalundborg Kommunes ejendom, der begyndte i november 2009.ka

http://www.flickr.com/photos/wmjas/with/148141866/