DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hovedstaden forebygger formidabelt

Københavns forebyggelsescentre er landets bedste til at vejlede borgere med især livstilssygdomme
KORT NYT2. APR 2012 7.33

KØBENHAVN: En ny undersøgelse af effekten af indsatsen på centrene i København kommer samtidig med, at kommunerne generelt kritiseres for at håndtere deres sundhedsopgaver for dårligt i kølvandet på kommunalreformen, hvor kommunerne fik tildelt ansvaret for forebyggelse og genoptræning.

Det er således kun få kommuner, der er kommet så langt som København, der etablerede det første forebyggelsescenter tilbage i 2005 og efterfølgende har oprettet centre i næsten alle bydele, skriver Berlingske.

Diabetesforeningen mener, at de gode erfaringer 'forhåbentlig kan være et godt eksempel til efterfølgelse i andre kommuner.'

- Mange steder har det været svært at få indsatsen op at stå, fordi man har skullet finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Men nu kan man se, at det virkeligt batter noget, når man griber det an som i København. Man har formået at få folk til at ændre adfærd og fastholde forbedringerne over en periode. Det er meget flot, siger adm. direktør i Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard.

Københavns Kommune har fem forebyggelsescentre, der tilbyder borgere med diabetes, hjertetsygdomme og rygerlunger (KOL) et halvt år langt forløb med fysisk træning to gange om ugen, kostvejledning, madlavningskurser, hjælp til rygestop samt undevisning i, hvordan man kan leve et godt liv med en kronisk sygdom.

lcl