DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Høje-Taastrup indfører elektroniske dagsordener

Høje-Taastrup indfører elektroniske dagsordener

Byrådsmedlemmerne kan nu downloade sager på computeren. Nye E-dagsordener gør det muligt at nedlægge rådhusets trykkeri og spare penge
23. MAR 2012 12.30

HØJE-TAASTRUP: Når byrådsmedlemmerne i Høje-Taastrup fremover går til møde, skal de ikke brede store papirbunker ud foran sig på mødebordet. I stedet kan de sidde med hver deres lille tablet-computer og klikke sig rundt i dagsordenen.

Ved at overgå til elektroniske dagsordener og satse endnu mere på digital information til borgerne kan rådhuset lukke sit trykkeri og udlicitere de opgaver i form af bl.a. pjecer og plakater, der stadig skal udkomme på tryk.

Borgmester Michael Ziegler (K) har gode erfaringer med at benytte sin tablet som arbejdsredskab, og han glæder sig derfor til at slippe for papirrod på skrivebordet, når årets 1200 sider dagsordener til udvalgene bliver tilgængelige på skærmen.

Tablet sparer tid
Byrådet bliver papirløst i efteråret 2012, og lukningen af trykkeriet forventes at give en besparelse på mindst 750.000 kr. om året. Der vil være en engangsinvestering på ca. 280.000 kr. til et elektronisk dagsordenssystem samt tablet-computere til byrådsmedlemmer.

Systemet skal først afprøves af fritids- og kulturudvalget, og formand Merete Scheelsbeck (K) har længe talt varmt for at skifte papir og kopimaskiner ud med tablet-computere og skåne miljø og regnskov.

- En tablet starter hurtigere, end man kan bøje sig ned i tasken for at trække et ringbind op, og så er der plads til meget mere information på discen, end der er plads til i tasken. Med en tablet kan vi lynhurtigt klikke ind på dagsorden og baggrundsnotater eller gå på nettet for at hente yderligere information, forklarer hun.

Andre kommuner, såsom Aarhus, Vejle og Guldborgsund, har omstillet sig eller er i gang med det, til papirløs forvaltning. Og disse kommuners gode erfaringer har været med til at overbevise byrådet i Høje-Taastrup Kommune.

Foto: http://www.flickr.com/photos/marufish/6066121356/sizes/z/in/photostream/

srl