Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hjemmeplejen får frivilligkoordinator

Sønderborg Kommune har ansat frivilligkoordinatoren Anna Elisabeth Aagaard i ti timer om ugen
23. MAR 2011 6.40

SØNDERBORG: Proceduren vil være, at hjemmeplejen ved deres gang i hjemmet ser eller hører om et behov for omsorg, vejledning eller praktisk hjælp hos borgeren, som hjemmeplejen eller pårørende ikke er i stand til at udføre. Hjemmeplejen kontakter efter aftale frivilligkoordinatoren, som vurderer, hvilken forening/organisation, der har mulighed for at tilbyde den frivillige hjælp, som den ældre har brug for.

Frivilligkoordinatoren tager herefter i hver enkelt situation kontakt til den frivillige forening med henblik på en nærmere aftale.

- Vi har i mange år ligget under for materielle værdier, stort forbrug og en forventning om, at alle får det, vi 'har krav på'. Nu er tiden præget af menneskelige værdier, gensidighed, nærvær og respekt. Selv om der et stigende antal af frivillige organisationer, som gør et stort stykke arbejde med mange gode tiltag, så må vi konstatere, at der sidder rigtig mange borgere i eget hjem, som også kunne have brug for selskab, kontakt og lidt hjælp i det daglige. Her glæder det mig meget, at der i kommeunens Ældreplan 2011-2015 er afsat både ressourcer, energi og initiativer til at støtte det frivillige arbejde, hvor ét er sikkert: Man får mere igen, end man giver', siger seniorudvalgsformand Jesper Rosanes.

lcl