Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Grøn nytænkning i Rødovre

Rødovre Kommune har offentliggjort resultatet af en idékonkurrence, der giver bud på nye udviklingsmuligheder for den sydlige del af kommunen
31. MAR 2011 6.52

RØDOVRE: Vinderforslaget skaber nye, grønne byrum og bedre sammenhæng i området. Det skal være med til at gøre Rødovre Syd til et endnu bedre sted at bo og arbejde.

Rødovre Kommune har modtaget 26 forslag til, hvordan den sydlige del af Rødovre kan udvikles. Det er den del af Rødovre, som ligger syd for Roskildevej og vest for Hendriksholm Boulevard, og som bl.a. omfatter Kærene og Milestedet. Vinderforslaget er fra tegnestuen LiWplanning.

- Vi tager nu det første skridt til at nytænke forstaden. Vi vil udvikle Rødovres sydlige del, så det bliver et endnu bedre sted at bo og arbejde. Vi har bl.a. nogle udfordringer med de store veje, som skærer byen igennem, så vi vil gerne skabe en bedre sammenhæng i byen. Vinderforslaget er en spændende helhedsplan, der kan danne grundlag for, at området bliver udviklet i netop den retning, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S), der har været formand for dommerkomitéen.

En af udfordringerne i konkurrencen har været, hvordan området kan knyttes tættere sammen, samtidigt med at de attraktive grønne områder bevares. Det har LiWplanning løst ved at præsentere en grøn strategi, som skaber flere små byrum, der alle bliver forbundet i et netværk af boulevarder, promenader, parker, pladser og bytorve. Blandt de nye, grønne byrum er de matrikler, hvor de to landskendte højhuse Agerkær og Ruskær i dag står tomme. Vinderforslaget præsenterer et princip om, at alle, der bor og arbejder i Rødovre Syd, skal kunne nå grønne gårde på ét minut til fods, nå grønne lokale attraktioner på fem minutter til fods og større grønne udflugtsmål som Damhussøen og Vestvolden på 10 minutter på cykel.

- De mange nye byrum kan skabe helt nye måder at færdes i byen. Vinderne har formået at se udfordringerne i et større perspektiv og har taget lokalområdet meget alvorligt. Det er tydeligt, at de har forladt kontorerne og har gået rundt i området, så de kunne se det hele for sig - deres forslag er meget detaljeret. Det er på én gang nyskabende og realistisk, siger Erik Nielsen.

Han understreger, at niveauet i konkurrencen har været højt, og at der er spændende elementer i flere af de præmierede forslag.

- Det er oplagt at bruge elementer fra flere af de præmierede forslag. Nu inviterer vi til en dialog med boligselskaber og andre vigtige lokale parter, så vi forhåbentlig kan få ført nogle af de spændende idéer ud i livet inden for en overskuelig fremtid", siger Erik Nielsen.

De 25 forslag, der blev optaget til bedømmelse, kan frem til d. 9. april ses på en udstilling på Rødovre Bibliotek samt på arkitektforeningens hjemmeside, www.arkitektforeningen.dk.