Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gribskovs nye kommunaldirektør hentet i Høje-Taastrup

Hugo Pedersen er velkendt i den kommunale verden - tidligere som kommunaldirektør i Hørsholm og lige nu Høje-Taastrup
31. JAN 2012 10.58

GRIBSKOV / HØJE-TAASTRUP: Gribskov Kommune har afsluttet sin søgen efter en kommunaldirektør. Den nye kommunaldirektør, Hugo Pedersen, starter den 1. august.

Borgmester Jan Ferdinandsen (K) siger om udnævnelsen:

-  Vi har haft mange kvalificerede ansøgere hvor der var flere som kunne bestride det udfordrende job, men vi har valgt den bedste i dette felt. En person som har en bred erfaring og er meget anerkendt i de kommunale verden.

- De markante udfordringer som kommunaldirektøren konkret skal arbejde med er den hårde økonomiske situation, at forbedre vilkår for erhvervsudvikling og ikke mindst at Gribskov Kommune fortsat er en attraktiv kommune at bo og arbejde i.

- For at tackle disse udfordringer har vi behov for, at der er en kompetent og handlekraftig person, der går foran, sammen med vores organisation, hvor vi oplever, at der i den grad er fightervilje, sammenhold, stolthed, højt fagligt niveau og kompetente personligheder. Hugo Pedersen er i høj grad af en sådan støbning, fortæller borgermesteren.

I Høje-Taastrup modtages beskeden om, at kommunens direktør er på vej ud ad døren, med beklagelse.

Hugo Pedersen har som kommunaldirektør stået i spidsen for videreudvikling af den kommunale organisation, så den i dag fremstår som en moderne offentlig arbejdsplads og har herudover deltaget aktivt i en lang række af kommunens store opgaver over de sidste seks år, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Hugo Pedersen har på mange fronter bidraget til udviklingen af kommunen. Han har sikret et ledelsesmæssigt løft i hele organisationen ved at sende mange af lederne på diplomuddannelsen i offentlig ledelse. Han har udviklet et godt samarbejde med medarbejdersiden i samarbejdssystemet og er bredt respekteret i organisationen, siger Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K).

Borgmesteren roser endvidere kommunaldirektøren for sit engagement i den fysiske udvikling af kommunen.

- Han har sat vigtige spor for kommunens fysiske udvikling gennem sit engagement i både udviklingen af området mellem Høje-Taastrup station og City 2 og i Gammelsøprojektet. Her har han været en helt central rådgiver for byrådet. Det varer endnu nogle år, før byggekranerne køres i stilling i disse projekter, men når de gør, er det i høj grad takket være det 'fundament', som Hugo Pedersen har været med til at støbe.

Hugo Pedersen kom til Høje-Taastrup i 2006 fra en stilling som afdelingschef i KL, og har tidligere været Kommunaldirektør i Hørsholm Kommune.

mou