Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Frederikshavn har landets bedste mindre sygehus

Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn kåres i dag som landets bedste blandt 20 mindre danske sygehuse. Sygehus Vendsyssel, Hjørring følger lige efter som landets 2. bedste hospital i samme kategori
7. DEC 2011 10.24

FREDERIKSHAVN / NORDJYLLAND: Patienter og ansatte bliver i dag mødt af et kæmpestort banner på sygehusets facade, når de møder på Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn.

Nyhedsavisen Dagens Medicin har nemlig kåret sygehuset i Frederikshavn til at være Danmarks Bedste Hospital i kategorien mindre sygehuse.

- Vi er fantastisk stolte over at modtage denne anerkendelse af den højt specialiserede behandling på sygehuset i Frederikshavn. Vi ser sygehuset få topkarakterer inden for rigtig mange områder, og samtidig har mange patienter peget på Frederikshavn som landets bedste, siger sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard.

Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn er ifølge kåringen landets bedste og stærkeste inden for organkirurgi og ortopædkirurgi

Sygehuset har ni specialer i top tre af 12 mulige.

Sygehuset i Hjørring er tæt på at gøre det bedre med fem 1. pladser og seks 2. pladser ud af 18 specialer i alt. Så alt i alt en stor anerkendelse af patientbehandlingen på det samlede Sygehus Vendsyssel.

- Der er tale om et højt niveau hele vejen igennem, præcis som moderne sygehuse skal være, uden svagheder. Strategien bag udviklingen af sygehusene i Vendsyssel har vist sig at være en vinderkurs, siger chefredaktør ved Dagens Medicin, Kristian Lund, som står bag den eftertragtede titel som Danmarks Bedste Hospital.

Ud over de flotte placeringer inden for specialerne, scorer Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn højest inden for Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser - det vil sige, at patienterne giver Frederikshavn høje karakterer for kvaliteten af behandlingen.

- Det er et parameter, som vi er rigtig glade for. Vi er her for at tage os bedst muligt af vores patienter, og selvom vi alle steder justerer og skruer på knapper for at hæve produktiviteten og effektiviteten, så oplever patienterne på trods af det, at de bliver godt behandlet hos os. Det er glædeligt og flot, siger sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard fra Sygehus Vendsyssel.

På fredag kårer Dagens Medicin landets bedste specialer og i morgen kåres landets bedste hospital i kategorien største sygehuse.

mou

Fakta om Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn:
Personalegruppen tæller:
· Op mod 500 ansatte.

De lægelige specialer:
· Almen kirurgi, gynækologi, ortopædi, urologi, intern medicin, radiologi og klinisk biokemi.

Antal senge:
· 52 medicinske senge og 6 dagsenge, 20 ortopædisenge, 4 urologiske og kirurgiske senge.

Aktivitet:
· 3.700 operationer, 60.000 ambulante besøg og 4.000 udskrivninger.

Typer af operationer:
· Ryg, skuldre, hofte og knæ, børnerekonstruktioner, urinvejsoperationer herunder funktion som regionens Vandladningscenter, gynækologiske indgreb i dagkirurgisk regi, varicer, brokoperationer, hæmorider.

Billeddiagnostisk aktivitet:
· 1 MR-skanner, 1 CT-skanner, konventionel røntgen, udvides pr. 1. januar 2012 med endnu en MR-skanner.