Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fredericia anskaffer 2300 skole-tablets

Følger op på gode erfaringer fra tre skoler - og etablerer kraftigere trådløst netværk på alle skoler
19. APR 2012 11.03

FREDERICIA: De mobile tablets - 2300 ialt - giver desuden større mulighed for arbejde udenfor klasselokalet. It bliver med dette tiltag et langt mere tilgængeligt redskab i skolernes dagligdag. Endelig kan mere it - anvendt på den rigtige måde - være med til, at flere elever får en succesoplevelse i folkeskolerne.

At flytte en del af undervisningen over på tablets betyder i praksis, at undervisningen skal organiseres anderledes, og at eleverne i læringsprocessen i langt højere grad selv skal producere frem for blot af være passive modtagere.

- Et indkøb på 2000 tablets kræver også løbende kompetenceudvikling. Lærerne skal på kurser, så de bliver endnu bedre til at bruge de mange muligheder, som blandt andet de nye digitale læremidler åbner op for. I Fredericia starter vi heldigvis ikke på bar bund. Tre skoler har i indeværende skoleår taget tablets i brug på forskellige årgange, og alle skolerne har høstet gode erfaringer. Derfor er vi nu klar til at lade flere elever og lærere få mulighed for at være med til at udvikle fremtidens digitale læringsmiljø, siger skolechef Claus Bülow.

I indeværende skoleår er der også blevet etableret en kraftigere digital infrastruktur på alle folkeskoler i Fredericia - et trådløst net - der gør det muligt for alle elever, på en hurtig og enkelt måde, at koble sig på de digitale muligheder. Dermed er lærere og elever klædt rigtig godt på til den digitaliserede verden.

For at sikre det fulde udbytte af indsatsen bliver projektet fuldt op af evalueringer undervejs i samarbejde med UC-Syddanmark.

ka