Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOA kræver godtgørelse for tort

FOA stævner folkene bag Bastard Film med krav om tortgodtgørelse til fire FOA-medlemmer, der indgik i tv-indslaget fra Fælledgården

Højesteret stadfæstede i går, i enighed, at anvendelsen af skjult kamera på Fælledgården var i strid med tavshedspligten, og to journalister blev idømt dagbøder og erstatningsansvar. FOA meldte i 2006 også de to journalister til politiet - og det endte med at anklagemyndigheden rejste sag mod Miki Mistrati og Marike Jensen, der ved Københavns Byret blev idømt betinget fængsel, og desuden skulle de betale erstatningsbeløb til fem skadelidte medarbejdere ansat på Fælledgården.

De to journalister ankede sagen til landsretten, men FOAs del af retssagen kom aldrig for landsretten på grund af en banal procedurefejl hos anklagemyndigheden. Derfor har FOA-medlemmerne aldrig fået den erstatning, som de ellers blev tildelt af byretten.

Sjusk skal ændres
FOA har nu indstævnet de to ansvarlige bag produktionsselskabet Bastard Film med krav om tortgodtgørelse til fire FOA-medlemmer, der alle ufrivilligt medvirkede i TV-indslaget i DR i maj 2006 om Fælledgården.

- I og med at tre retsinstanser nu alle har vurderet, at det var ulovligt at anvende skjult kamera på Fælledgården, så bør sjusk hos anklagemyndigheden ikke betyde, at medlemmerne ikke får deres tortgodtgørelse, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

Kræver tort på 40.000 kr. 
Derfor har FOA anlagt civilt søgsmål ved retten i København med krav om, at Miki Mistrati og Søren Steen Jespersen (begge ansvarlige hos det daværende produktionsselskab Bastard Film) udbetaler 40.000 kroner som en godtgørelse til fire medarbejdere på Fælledgården, der alle blev filmet med skjult kamera.

- Vi har ventet på Højesterets afgørelse, som heldigvis var enstemmig og meget klar. Derfor vil det også klæde Bastard-folkene at betale pengene med det samme. Og så lade erstatningen være det sidste punktum i den ulykkelige sag om Fælledgården, siger Dennis Kristensen.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/cbamber85/2436543950/