Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere voldelige kvinder

Mandevold øger presset på Horsens Krisecenter for Mænd, der samtidig arbejder på ligestilling i forhold til Serviceloven
3. AUG 2011 9.01

HORSENS: Et ødelagt øje og skoaftryk i ansigtet. Det er blot nogle af de synlige beviser på, hvad voldelige kvinder kan gøre imod deres mænd. Og den stigende mandevold afspejler sig i statistikken. Horsens Krisecenter for Mænd har således haft 72 pct.  flere overnatninger i årets første fire måneder end i samme periode sidste år.

- Vi har fuldt hus konstant og må ca. et par gange om ugen sende mænd videre til andre krisecentre. Og det er ikke kun små skader, mændene kommer med. En ældre mand havde for eksempel fået sådan et slag på øjet af sin kone, at han mistede synet på det. En anden mødte op med tydelige skoaftryk i ansigtet. Fælles for langt de fleste mænd er, at de ikke kunne drømme om at slå igen eller anmelde deres partner for vold, fortæller Grethe, der er leder af krisecentret.

Mere opfølgning
Hun håber på, at den stigende mandevold kan blive løftestang for ligestilling mellem kønnene, når det gælder krisecentre.

- Vi samarbejder for øjeblikket med landets øvrige krisecentre om at få mænd på krisecentre omfattet af Serviceloven. Det vil blandt andet betyde større økonomisk frihed til at ansætte professionelt personale.

Den 1.april 2010 flyttede Horsens Krisecenter for Mænd i større lokaler i Tobaksgården. Det har betydet nye tiltag som for eksempel regelmæssig opfølgning på mændenes situation, efter at de har forladt krisecentret, samtalegrupper, fælles aktiviteter uden for huset m.m.

Horsens Krisecenter for Mænd får privat og offentlig støtte, blandt andet fra Horsens Kommune.

Foto: Per Algreen