Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Falck-beredskaber ikke billigere end kommunale

For de fleste kommuner er der ingen gevinst at hente ved at lade Falck overtage brandberedskabet
KORT NYT6. SEP 2011 7.53

Hvis en kommune ligger på gennemsnittet eller under i udgifter til beredskabet, så vil den selv kunne drive det til samme pris eller billigere end private leverandører. Det er konklusionen på en vurdering af markedet, som konsulentfirmaet Niras har foretaget for Odsherred Kommune, fortæller Beredskabsinfo.dk.

'Kommuner vil erfaringsmæssigt samlet set kunne drive det operative beredskab og serviceopgaverne billigere eller til ca. samme pris, som de eksterne leverandører på markedet. Det vurderes at være gældende for kommunale beredskaber, hvis omkostninger og indtægter ligger på et normalt eller bedre niveau sammenlignet med andre kommuner', lyder Niras' konklusion.

I forhold til Odsherred Kommune konstaterer Niras, at det maksimalt er opgaver for 11,3 mio. kr. ud af det samlede budget på 13,6 mio. kr., som kan udbydes. Med en brandslukningsudgift på 216 kr. pr. indbygger ligger Odsherreds udgifter forholdsvis lavt, hvis man sammenligner med landsgennemsnittet på 234 kr. Derfor anbefaler Niras ikke Odsherred Kommune at sende brandslukningen i udbud.

mou