Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Esbjerg forudser olieeventyr

Ny oliefund i Nordsøen kan skabe tusindvis af nye arbejdspladser. Esbjerg går i charmeoffensiv overfor virksomhederne

Af Johan Seidenfaden

ESBJERG: Flere tusinde arbejdspladser kan være på vej til Esbjerg de kommende år. Det spår offshorebranchen selv, efter der for nyligt er blevet gjort store gas- og oliefund i Nordsøen ud for Esbjergs Kyst.

Ifølge Børsen har fundene gjort Nordsøen så interessant for olieselskaber, at 20 selskaber vil investere omkring 40 milliarder kroner i gas- og oliejagten over de næste fem år.

Og Esbjerg er klar til at gribe bolden. Esbjerg Erhvervsudvikling har i tæt samarbejde med havnen og kommunen udarbejdet en 20 siders pjece, som fortæller om Esbjergs rolle som EnergiMetropol og opsummerer alle væsentlige argumenter for at virksomheder bør etablere sig i kommunen og tæt på en af Danmarks mest driftige havne, Esbjerg Havn.

- Tallene taler deres helt klare sprog. Netop offentliggjorte undersøgelser viser, at der stadig ligger olie og gas til en værdi af 1.350 milliarder kr. i Nordsøen. Dermed er olie og gas eventyret i Esbjerg langt fra slut, siger Tom Nielsen, der er direktør i Esbjerg Erhvervsudvikling.

Tal og fakta
Det nye markedsføringsmateriale sætter fokus på tal og fakta, så de enkelte virksomheder selv kan vurdere mulighederne i Esbjerg. Det gælder for eksempel den massive udbygning af Esbjerg Havn og også kommunens nye erhvervsområde på næsten 2 mio. kvadratmeter, som vil få en direkte vejforbindelse ned til havnen.

- Der ligger et kæmpe udviklingspotentiale indenfor energisektoren. Alene på olie og gas området gør ny teknologi, at vi kan hente betydeligt større mængder op af Nordsøen end tidligere antaget. Desuden er der planlagt mange nye vindmølleparker i Nordsøen, så det er vigtigt, at Esbjerg Kommune markedsfører sine enestående kompetencer på området og gør det tydeligt, hvorfor vi er Danmarks EnergiMetropol, siger Johnny Søtrup, borgmester i Esbjerg Kommune.

Pjecen vil nu blive udsendt til alle relevante virksomheder i Danmark, og det vil også blive brugt i forbindelse med en lang række konferencer, hvor fokus er på offshoreenergi, bølgeenergi og bioenergi.