DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Er kurveknækkeriet mere end ord?

Go' Energi offentliggør til maj, om kommunale forpligtelser om at reducere el og varme bliver til noget
KORT NYT2. APR 2012 10.30

Rådgivningsorganisationen Go' Energi har siden 2008 indgået kurveknækker-aftaler med en lang række kommuner og virksomheder, som dermed forpligter sig til at reducere el- og varmeforbruget. Resultaterne af de enkelte aftaler har hidtil været hemmeligholdt af Go' Energi, men den praksis bliver ændret nu, så offentligheden kan få indblik i, hvordan kurveknækkerne klarer sig, skriver magasinet csr.dk.

- Vi har ændret procedure, så vi nu skriver i kontrakterne, at vi har ret til at offentliggøre resultaterne af deres kurveknækker-aftaler. Tidligere havde vi en aftale om ikke at offentliggøre dem. I maj vil vi offentliggøre tallene for 2011, siger projektleder i Go' Energi, Thomas Drivsholm.

For nylig viste en granskning af Frederiksbergs eget klimaregnskab, at kommunens elforbrug er steget med 13,5 pct. fra 2006 til 2010. Kommunen forpligtede sig i 2008 til at reducere elforbruget med fem pct. fra 2006 til 2012.

Som følge af energiforliget bliver Go' Energi lukket til juni, hvor Energistyrelsen viderefører nogle af aktiviteterne. Det er uvist, hvad der sker med kurveknækker-aftalerne efter juni.

ka