Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Elleman afviser forbudszone

Miljøminister Karen Ellemann (V) afviser forbudszone for farlige virksomheder, der ligger tæt på børneinstitutioner

Hver dag leger i tusindevis at børn tæt på farlige virksomheder, hvor der kan ske ulykker, som vi kender det fra Seest ved Kolding. Men miljøminister Karen Ellemann (V) vil ikke stramme reglerne og indføre en sikkerhedszone, sådan som man har gjort det i Tyskland, Holland og Frankrig, skriver BUPL i deres nyhedsbrev.

Svaret fra ministeren kommer efter, at Børn&Unge har beskrevet, hvordan 49 daginstitutioner ligger 500 meter eller mindre fra en farlig virksomhed, som arbejder med eller opbevarer farlige stoffer som for eksempel ammoniak. I Seest eksploderede en fyrværkerifabrik, så 69 mennesker måtte indlægges på sygehus og en døde.

Af ministerens svar fremgår det, at hun mener de lokale myndigheders arbejde er tilstrækkeligt til at sikre både borgerne og miljøet.

Seniorforsker ved Danmarks Tekniske universitet, Nijs Jan Duijm har tidligere overfor Børn&Unge peget på, at de lokale myndigheder kan være et problem. Kommunerne har en dobbeltrolle i og med, at de både skal varetage sikkerheden og sørge for virksomheder til området.

Karen Ellemann har nu sendt sagen videre til justitsminister Lars Barfoed (K).

lcl