Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

E-læringsportal går i luften

Biblioteker i fire kommuner har udviklet portalen eKurser.nu, der kan bruges som fælles e-læringsportal
15. MAR 2012 7.20

Bibliotekerne i Herning, Randers, Aalborg og København har i fællesskab udviklet portalen eKurser.nu med tilskud fra Kulturstyrelsen.

eKurser.nu er bibliotekernes fælles e-læringsportal, der samler små videokurser om hverdags-it til borgere, der gerne vil lære mere om it.

Bibliotekerne spiller en rolle i at gøre borgerne mere 'digitaliseringsparate' - og den rolle er lettere at løse i fællesskab. eKurser.nu giver adgang til e-læringskurser udviklet af biblioteker samt udvalgte kvalitetssikrede kurser fra andre samarbejdspartnere. Med portalen får man et overblik over, hvad der findes på nettet af gode e-læringskurser på dansk.

Bruges af alle
Den ny portal er et supplement til de mange e-læringskurser, der afholdes på bibliotekerne og vil kunne anvendes af såvel it-vejledere som af brugerne selv.

Det er projektets håb, at alle landets folkebiblioteker vil tage portalen til sig og hjælpe med at formidle og markedsføre den i relevante sammenhænge. Det lokale biblioteks indsats er en betingelse for, at portalen kan blive en succes. Til dette formål er der udviklet en pakke af pr-materialer, som kan hentes på portalen.

eKurser.nu's fortsatte eksistens er desuden afhængig af, at flere biblioteker bidrager med nye og opdaterede e-læringskurser til portalen.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/houdini_cs/with/2952281666/