Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Digitale skattekort vildleder

Flere kommuner er kommet til at ansætte udlændinge uden arbejdstilladelse, fordi de automatisk udstyres med et digitalt skattekort
KORT NYT25. MAJ 2012 7.14

Dermed registreres de som skatteborgere, og det har fået mange private arbejdsgivere til at ansætte udlændinge i den tro, at papirerne var i orden. Nu sker det samme for kommunerne. København, Rudersdal og Ballerup er blandt de kommuner, der har ansat illegal arbejdskraft uden at være klar over det, skriver Politiken. Arbejdsgivere, der ansætter illegal arbejdskraft, må typisk betale en bøde på 10.000 kr. for hver måned, udlændingen har arbejdet i firmaet eller i kommunen.

- Det er dybt urimeligt, at kommunerne skal straffes, når de har været i god tro hele vejen. Og når både offentlige og private virksomheder kommer i klemme i dette system, er der behov for en hurtig og holdbar løsning, siger Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup og formand for KL's løn- og personaleudvalg.

Frem til 1. januar 2008 blev de gamle papirskattekort forsynet med en advarende tekst, der gjorde det klart, at skattekortet ikke gælder som arbejdstilladelse. Men da papiret blev erstattet af det digitale e-skattekort, forsvandt advarslen. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har gjort det klart, at det nuværende system er uholdbart, og at problemet skal løses hurtigst muligt.

ka