Danmark fører an i global klimaindsats
Yale Center for Environmental Law and Policy, Columbia University's Earth Institute og World Economic Forum udgiver hvert andet år det globale Environmental Performance Index, hvor Danmark i år er nummer et.
Foto: Jack Devlin, Yale University

Yale og Columbia University:
Danmark fører an i global klimaindsats

Danmark er ny nummer et på Yale og Columbia University's Environmental Performance Index over verdens klimaindsatser.
8. JUN 2020 10.52

Danmark er førende i den globale klimaindsats, viser Yale og Columbia University's Environmental Performance Index (EPI), der udgives hvert andet år. 

Her ligger Danmark nummer et i årets indeks foran Luxembourg og Schweiz. Finland, Sverige og Norge ligger henholdsvis nummer syv, otte og ni på listen. 

- Vores topplacering er udtryk for stor international anerkendelse af det danske klimaarbejde, og det er et glimrende bevis på, at selv et lille land sagtens kan være et foregangsland. Hvis vi for alvor skal rykke noget på den globale klimascene, skal vi være en kilde til inspiration, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Selvom Danmark ligger nummer et på den nye liste, må man dog ikke hvile på laurbærene, da vi langt fra er i mål, lyder det fra miljøministeren. 

- Det vidner om, at Danmarks mangeårige indsats nytter. Det skal vi være stolte af. Men vi er slet ikke i mål. Vi står i en global natur- og biodiversitetskrise, hvor arterne forsvinder i et foruroligende tempo. Også i Danmark. Vi har lang vej endnu med fælles globale miljøproblemer, ressourceforbrug, biodiversitet, kemikalier og klima, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Det er Yale Center for Environmental Law and Policy, som udarbejder i samarbejde med Columbia University's Earth Institute og World Economic Forum hvert andet år Environmental Performance Index-listen.

Heri listes 180 lande ud fra 32 bæredygtighedskriterier, der både ser på miljømæssig sundhed og økosystemers vitalitet, herunder tiltag til at imødegå klimaforandringer. Det primære formål med indekset er at skabe et deltaljeret grundlag for at vurdere, hvilke klima- og miljømæssige tiltag, som har en effekt.

- Danmarks førsteplads i Environmental Performance Index 2020 reflekterer fokus på højt niveau og nøje planlagte regeringspolitikker inden for hele spektrummet af bæredygtighedsudfordringer, med særlig vægt på at levere en hastig grøn omstilling. Vi håber, at andre lande i hele verden vil lade sig inspirere af det danske lederskab, siger Daniel Esty, direktør for Yale Center for Environmental Law and Policy.

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev