Coronakrisen har givet grønnere strøm og mindre elforbrug

Coronakrisen har haft tydeligt effekter på danskernes elforbrug og produktion, der både betyder lavere elforbrug og mere trafik på internettet.
10. JUN 2020 10.47
TEMA: Corona

Som på de fleste andre områder i det danske samfund har coronakrisen også sat sit præg på energibranchen. Det kan særligt ses på fem områder, skriver Dansk Energi.

Den store nedlukning af samfundet førte til, at lyset var slukket i mange storcentre, hoteller og restaurationer, hvilket alt sammen betød, at danskernes samlede elforbrug har været mindre under krisen.

En oversigt fra Energinet viste, at det samlede elforbrug var faldet med 7,5 pct. fra starten af marts til slut marts, hvor samfundet først blev lukket ned. Videre frem mod slutningen af april faldt forbruget yderligere 8,7 pct. 

Det er ikke kun i Danmark, at elforbruget er faldet. Det er også gældende i Tyskland, hvilket påvirker, hvor grøn strømmen i Danmark er, da Danmark til tider importerer strøm fra Tyskland, som fortsat bruger kul i produktionen. Men med det lavere forbrug, har Tyskland skruet ned for kulproduktionen. CO2-udledningen per kWh er faldet med 30 pct. under coronakrisen, skriver Dansk Energi. 

Omvendt har man observeret en større trafik på fibernettet, mens undervisning, møder og konsultationer er flyttet online. Internettrafikken er således steget med op til 40-50 pct. 

esl

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev