Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bornholm vil ikke medierådgive borgere

Kommunaldirektøren går nu imod chefjurists udlægning af kommunens politik i sager, hvor enkeltpersoner går til pressen
KORT NYT2. SEP 2011 6.46

BORNHOLM: Det er ikke og vil ikke blive regionskommunens politik, at vi rådgiver borgere i relation til en eventuel eksponering af deres sager i medierne. Sådan udtrykker kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning nu linien efter DR Bornholm torsdag ellers kunne berette, at regionskommunen gerne vil medierådgive borgere, der klager til kommunen via pressen.

- Kommunen vil i personsager have mulighed for at spørge folk, der vil have deres sager frem f.eks. i TV, om de er helt klare over konsekvenserne af at stå frem, sagde kommunens chefjurist Claus Josefsen.

Ferning udtaler nu endvidere:

'Den officielle holdning i kommunen til spørgsmålet om aktindsigt er, at vi fortsat vil udlevere de papirer, vi skal. Men vi vil også fremadrettet sikre os en formel og gyldig fuldmagt til aktindsigt fra en borger, hvis der anmodes om aktindsigt i dennes sag. Dette for, at vi ikke udleverer papirer i strid med loven.

Dette sker ikke for at begrænse borgeres aktindsigt, men for at sikre os gyldig aktindsigt i personsager, fra andre end borgeren selv, herunder fra medierne. Skærpelsen sker på baggrund af henvendelse fra medierne i en konkret personsag.'

ka