Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bedre miljø og besparelser med ny SKI-aftale

SKI har skærpet miljøkravene på en ny rammeaftale for forbrugsartikler og har fx forbudt parfumestoffer i rengøringsmidler til daglig rengøring
29. FEB 2012 12.28

Offentlige institutioner kan spare små syv millioner kroner om året på indkøb af rengøringsmidler, fødevareemballage og lignende og samtidig sikre et bedre miljø, hvis de køber forbrugsartiklerne på en ny generel rammeaftale fra SKI. Det svarer til en samlet offentlig besparelse på 18 pct. målt i forhold til forbruget på SKI's tidligere aftale for forbrugsartikler, oplyser SKI..

Den nye rammeaftale 04.10 Forbrugsartikler træder i kraft 1. april 2012 og løber i fire år.

Aftalen er delt op i tre delaftaler, hvor offentlige organisationer kan hente miljøvenlige produkter og besparelser inden for forbrugsvarer og fødevareemballage mv. Der er endvidere en delaftale for rengøringsmaskiner.

En benchmarkanalyse fra SKI viser, at det offentlige samlet set kan spare 27 millioner kroner over hele aftalens løbetid målt i forhold til priserne på SKI's tidligere aftale på området og det estimerede forbrug på aftalen.

En række skærpede mindstekrav til de i alt syv leverandører, der netop er valgt på aftalen, sikrer bedre miljø. Leverandørerne skal fx overholde kravene til miljømærkerne Blomsten eller Svanen på alle rengøringsmidler, hvor der er fastsat miljømærkekriterier. Som noget nyt må rengøringsprodukterne som hovedregel heller ikke indeholde farvestoffer.

Administrerende direktør i SKI, Signe Lynggaard Madsen, er tilfreds med at kunne tilbyde det offentlige både besparelser og en fin miljøprofil med den nye aftale.

- Aftalen har fået en mere markant miljøprofil samtidig med, at priserne er blevet pænt bedre end på vores gamle aftale. Det viser, at man kan købe grønt ind og samtidig spare penge, siger Signe Lynggaard Madsen.

SKI er samtidig på vej med to forpligtende aftaler om forbrugsartikler, hvor offentlige kunder frem til 21. marts kan tilmelde sig de forpligtende eneleverandøraftaler.

mou