Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Arkitekter sætter fokus på det almene byggeri

De kommende år investeres der mere end 20 milliarder kroner. I morgen - på Arkitekturens Dag - retter landets arkitekter sigtekornet mod kvaliteten i den almene boligsektor
29. SEP 2011 9.57

Ved massevis af gratis arrangementer, debatter og rundvisninger i hele landet kan man få arkitekternes bud på fremtidens almene byggeri, høre mere om udviklingen af det almene byggeri og få et historisk perspektiv på de almene boliger i Danmark.

Hos BL - Danmarks Almene Boliger, der er hovedorganisation for en million danskeres boliger, glæder man sig over, at arkitekterne i morgen retter søgelyset mod de almene boliger:

- Vi har i Danmark en almen boligsektor, som hele verden kigger misundeligt på. En million meget forskellige danskere bor side om side i alment byggeri og er utroligt glade for det. Fredag kan de og de 4,5 millioner andre danskere komme helt tæt på vores og arkitekternes tanker omkring fremtidens almene byggeri, siger Bent Madsen, direktør i BL - Danmarks Almene Boliger.

Morgendagens arrangementer bliver også en anledning til at udvide danskernes historiske forståelse for de almene boliger:

- Ved flere arrangementer ser man også på den almene sektor ud fra et historisk perspektiv - hvor mange kan for eksempel huske, at Gellerup Parken, som nu renoveres for et milliardbeløb, rent faktisk blev kåret som Danmarks kønneste byggeri tilbage i 1970, fortæller Bent Madsen. Han løfter også lidt af sløret for, hvordan fremtidens almene boliger kommer til at se ud:

- Vi kommer til at se mange flere et- og to-planshuse i grønne områder designet, så de opfylder den moderne families individuelle behov, samtidig med at man indgår i et socialt boligfællesskab med naboerne. Et godt eksempel er Juulsbjergparken i Vejle, som står færdig næste år, siger Bent Madsen. (se billede)

mou

Læs meget mere om Arkitekturens Dag 2011 her

Fakta om Arkitekturens Dag
- Arkitekturens Dag er arkitekternes kampdag.
- Formålet med dagen er at sprede viden om arkitektur til offentligheden gennem arrangementer, debatter, udstillinger og samarbejder med skoler. 
- Arkitektforeningen har som succeskriterium, at Arkitekturens Dag bliver brugt som løftestang til at flest mulige folkeskoler og gymnasier i Danmark får arkitektur på skemaet.